Klassinen hieronta

Klassinenhieronta on vanha perinteinen hoitomuoto, jossa käsitellään pehmeitä kudoksia erilaisin ottein. Se sopii tullessasi rentoutumaan tai hoitamaan väsyneitä lihaksiasi. Niin voimakkaampaa, kuin kevyempääkin hierontaa kaipaavalle.

Hieronta on hoitotarkoituksessa tehtävää lihasten muokkausta, jotta lihaskireydet ja jännitystilat saadaan laukeamaan. 

Käytän hieronnassa erilaisia ammattitekniikoita, kuten perinteistä hierontaa, mobilisoivaa hierontaa, kipupistekäsittelyä ja tehokkaita passiivivenytystekniikoita.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijan tarpeisiin ja toimimista lihashuollon tukena rasituksesta palautumisessa sekä vammojen ennaltaehkäisyssä ja jälkihoidossa.

Urheiluhieronta eroaa klassisesta hieronnasta sillä, että käsittely on enemmän lihasta muokkaavaa ja hieronnan toteuttamisessa huomioidaan urheilijan treeni- ja kilpailukausi. Tavoitteena on avata lihaskireyksiä, edesauttaa palautumisessa, lisätä liikkuvuutta, rentouttaa sekä mahdollistaa parempiin ja tehokkaimpiin suorituksiin.

Urheiluhieronta rytmitetään urheilijan tai aktiiviliikkujan tavoitteiden ja harjoitusohjelman mukaan. Se vaihtelee aina peruskäsittelystä ja palautuskäsittelystä ennen suoritusta tehtävään herkistyskäsittelyyn. Tavoitteena on lihaksen toiminnan tehostaminen, palautumisen ja suorituskyvyn parantaminen sekä samalla myös loukkaantumisriskin pienentäminen. Lisäksi urheiluhierontaa käytetään tehokkaasti lihasvammojen jälkihoitoon ja kuntoutukseen.

Rentouttava päähieronta

Rentouttava päähieronta on lempeä ja miellyttävä hoito, joka sopii kaikenikäisille. Hoito vaikuttaa sekä fyysisellä, emotionaalisella että mentaalisella tasolla. Hoidon vaikutus tuntuu koko kehon vireystason paranemisena ja vaikutus jatkuu vielä seuraavien päivien ajan.

Hoito muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia, joilla käsitellään rytmikkäästi, tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska ja pää sekä kasvot. Lisäksi painellaan ja hierotaan ylävartalon ja päänalueen akupisteitä ja kasvojen heijastealueita.

Hoito helpottaa lihas- ja hermojännitystä, lisää veren ja lymfan kiertoa.

Faskiakäsittely

Lihaskalvo eli faskia ympäröi lihaksia ja muita pehmytkudoksia yhdistäen eri kehonosat toisiinsa, samalla se antaa keholle sen ryhdin ja muodon.

Lihaskalvot tukevat yksittäisten lihasten tehtäviä, jakavat kuormaa ja ohjaavat voimia ja jännityksiä koko elimistöön laajemmalle alueelle, kuin mihin yksittäinen lihas kykenee.

Faskioiden jännitykset vaikuttavat mm. heikentävästi aineenvaihduntaan ja aiheuttavat virheellistä kuormitusta.

Perintötekijät, ravinto, elinympäristö yms. muovaavat kalvoja ja aiheuttavat niihin kiristyksiä ja lukkiumia, mitkä vaikuttavat koko kehon toimintaan.

Faskia käsittelyssä pyritään palauttamaan kalvoston normaali liikkuvuus.
Käsittelyssä käytetään asiakkaan omaa aktiivista liikettä tehostamaan hoitoa.

Dry Needling – lääkkeetöntä kivunhoitoa

Länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneulalla tehtävää hoitoa, jolla pystytään tehokkaasti hoitamaan myofaskiaalisia kiputiloja.
Dry needling-hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa (myofaskia) sijaitsevia triggerpisteitä, neulalla pystytään kohdistamaan hoito tarkasti kohteeseen, vaikka se olisi syvällä tai muiden lihasten alla.
Hoito laukaisee kehon omat paranemisprosessit.

Hoito voidaan tehdä lähes kaikille kehon alueille, mukaan lukien purentalihakset.
Vaikeissa jännitystiloissa, esim. ”penikkatauti”  neuloihin voidaan yhdistää sähkö, jolloin lihas saa voimakasta stimulaatiota.

Jos sinulla on epämääräistä, jomottavaa kipua, minkä tarkkaa paikkaa on vaikea määritellä, niin silloin kyse saattaa olla juuri triggerpisteestä.

DryNeedling hoito sopii kaikille terveille ihmisille.

Triggerpisteet

Triggerpisteet ovat herkkiä tai kipeitä pisteitä lihaksessa.
Triggerpisteet ovat ärtyneitä paikallisesti, mutta niille on tyypillistä myös heijastekipu,
minkä takia itse triggerpiste voi sijaita kaukanakin varsinaisesta kipualueesta.
Triggerpisteet aktivoituvat yleensä toistuvan rasituksen kautta tai
esim. happamoituneen kehon muodostamana.

Triggerpisteitä voidaan käsitellä painalla pistettä tai akupunktioneulalla – DryNeedling.

Pure - purentalihasten manuaalinen hoito

On arvioitu, että jopa puolet suomalaisista kärsii purentatoimintahäiriöiden aiheuttamista oireista. Pään-, leukojen- ja kasvojenalueen kiputiloja ja väsymisoireita saattavat aiheuttaa kiireinen elämäntyyli ja lisääntynyt stressi. Oireet voivat levitä myös niska-hartiaseutuun saakka. Lisäksi oireina saattaa olla korvasärkyä ja korvien soimista (tinnitusta). Aamulla tuntuva niskan jäykkyys ja leukojen väsymys saattavat aiheutua yöllisestä hampaiden puremisesta. Narskuttaminen (bruksismi) aiheuttaa hampaiden voimakasta kulumista, mitä hammaslääkärit hoitavat mm. purennan hionnalla ja valmistamalla asiakkaalle yksilöllisen yöllä suussa pidettävän purentakiskon.

Purentaongelmiin voidaan vaikuttaa ennaltaehkäisevästi ja niitä voidaan hoitaa jo aikaisessa vaiheessa ennen hammaslääkärin hoitoa tasapainottamalla purentalihasten ja leukojen toimintaa VoiceWell-menetelmän keinoin. Purentalihasten manuaalinen käsittely voi tuoda helpotusta kiputiloihin ja kireyksiin. Ennen hoitoa haastatellaan ja tutkitaan purentalihasten alue, jotta pystytään tekemään hoitosuunnitelma.

Yksi hoitokerta kestää 60 minuuttia (70€). Usein hoitokertoja tarvitaan 3-5, lisäksi annetaan kotona tehtäviä harjoitteita, jotka auttavat ylläpitämään lihasten tasapainoa. Hoidossa käsitellään hieromalla purentalihakset ulkoisesti ja tarvittaessa suun sisäpuolelta. Lisäksi hoitoon kuuluu niskahartiaseudun, suunpohjan, pään ja kasvojen hoito sekä tarvittaessa leukanivelen käsittely. Dry Needling-hoitoa voidaan käyttää osana purentalihasten hierontaa.

Muut hoidot

Urheiluteippaus

Urheiluteippaus on tukimenetelmä ja sitä käytetään urheiluvammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä. Teippauksilla pyritään rajoittamaan sellaisia liikkeitä ja liikesuuntia, jotka eivät ole suotavia.

Urheiluteippaus estää vammautumista ja sallii urheilijan tai aktiiviliikkujan osallistumisen
harjoituksiin tai kilpailuihin.

Muita käyttötarkoituksia ovat mm. revähtäneen nivelsiteen tukeminen, yliliikkuvan nivelen koordinaation parantaminen ja kivunlievitys.

Kinesioteippaus

Oikein tehdyllä kinesioteippauksella voidaan vähentää kipua ja painetta kipukohdissa, ohjata niveltä oikeaan liikerataan sekä lisätä nivelen liikkuvuutta tai teipatun kohteen aineenvaihduntaa.

Kinesioteippauksella voidaan nopeuttaa myös vaurioituneen kudoksen paranemista.

Katso hinnasto ja tarjoukset täältä